Pizzás kifli

2013-12-21
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 1:30 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! És még annál is finomabb!

Ezeket szerezd be:

  • fél liter tej
  • 2 dl olaj
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 ek só
  • 1 kg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 db kocka Rama
  • 1 nagy tubus pizzakrém

1. lépés

Az 5 dkg élesztőt cukros tejben (kb. a tej felében) felfuttatjuk. A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat és a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez az élesztős és az olajos tejet is és megdagasztjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni.

2. lépés

Ha megkelt, 8 db cipót formálunk belőle (ha nagyobb kifliket szeretnénk csinálni akkor 4 cipót készítünk). Egyesével kinyújtjuk a cipókat kör alakúra, megkenjük a pizzakrémmel, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Minden cikk szélesebbik végébe teszünk egy-egy darabka margarint és így feltekerjük.

3. lépés

Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, tetejére sajtot szórunk. Kb. 200 fokos sütőben, hőlégkeveréssel aranybarnára sütjük.

 

Azért eszünk, hogy éljünk, és nem azért élünk, hogy együnk, de a kulináris élvezetekért érdemes élni!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 009 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kakaós-vaníliás tekercs

  • Hernyó kifli

  • Könnyű sós kifli

  • Medvehagymás sajtoskifli

  • Mandulás-kakaós kiflik

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    817 kcal
  • Zsír

    33.6g
  • Koleszterin

    48mg
  • Szénhidrát

    104.5g
  • Cukor

    5.1g
  • Fehérje

    23.3g