Hernyó kifli
2013-11-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 2:20 p
Valami olyat szerettem volna amit iskolába csomagolhatok gyermekemnek.Valahol találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett.
Tölteléke: Sajt, de lehet sonka is.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 2 tk. só
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 3 ek. olaj
- 2 dkg élesztő
- Választható töltelék:
- sajt, sonka, szalámi stb.
1. Lépés
Hogy könnyebb dolgunk legyen, használjunk kenyérsütőgépet. A hozzávalókat beletettem, majd 20 perc alatt készre dagasztottam. Ezután kelesztem a tésztát. A tésztát lisztezett deszkán egyenlő részekre szedjük (8-10 db-ra).
2. Lépés
Egyesével kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az aljára jön a sonka, erre tesszük a sajtot. Vegyünk elő egy tésztavágót, majd a felső harmadát vágjuk fel.
3. Lépés
Ezt a vágott részt szórjuk meg sajttal. Lentről kezdve feltekerjük. A bevágott rész kerüljön alulra, így nem fog szétnyílni.
4. Lépés
A tepsit béleljük sütőpapírral, majd arra sorakoztassuk a kifliket. Itt hagyjuk sziesztázni őket. Ezután mehet a sütőbe, 180 fokon süssük 20 perc alatt.
Értékelések
(4.1 / 5)
8 személy értékelt
11 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
579 kcal -
Zsír
12.4g -
Szénhidrát
99.2g -
Fehérje
16.1g