Klasszikus dupla csokis brownie
2013-05-15- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A következő klasszikus brownie recept Martha Stewart konyhájából származik. Aki csokoládé-őrült, annak kötelező kipróbálnia.
Fontos, hogy a brownie jellegzetes, karakteres ízét a minőségi csoki határozza meg, így törekedjünk arra, hogy valamilyen nevesebb márkát használjunk pl. belga csokit, Lindt csokit, de alternatív megoldás is választható, a lényeg, hogy a kakaótartalom 70% fölött legyen.
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 100 g vaj
- 170 g étcsokoládé
- 1/4 csésze keserű kakaópor
- 3/4 csésze liszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1 csésze cukor
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd egy közepes sütőformát vagy tepsit vajazzunk ki és béleljük ki sütőpapírral. Gőzfürdő felett olvasszuk fel a vajat, a csokoládé, miközben hozzászitáljuk a kakaót. Amikor rendesen felolvadt, tegyük félre.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, tegyük félre. A tojásokat üssük bele egy tálba, szórjuk hozzá a cukrot, elkeverjük a vanília kivonatot, majd egy elektromos keverővel simára dolgozzuk. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és a lisztes egyveleget. Keverjük alaposan össze.
3. Lépés
Töltsük a tésztát a tepsibe, egyengessük el. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. Ellenőrizzük tűpróbával mielőtt kivennénk.
Eltávolítása után, tegyük félre és várjunk néhány percet, ezután könnyebben húzhatjuk le a sütőpapírt róla.
Értékelések
(3.9 / 5)
7 személy értékelt
15 913 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
493 kcal -
Zsír
24.2g -
Szénhidrát
64.5g -
Fehérje
6.7g