Bazsalikomos párolt halfilék spárgával

2012-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A párolás egy nagyon egészséges módja annak, hogy egy halat elkészítsünk. A módszer megtartja az összetevőket, tápanyagokat és a kalória és zsír pedig minimális benne, hiszen nem kell használni olajat.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg halfilé (hekk, tonhal, egyéb)
  • friss bazsalikom levél
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 4 teáskanál reszelt friss gyömbér
  • 1 csésze vékonyra szeletelt paprika
  • 15 dkg spárga

1. Lépés

Vegyük elő a tetszőleges halunkat (erre a legmegfelelőbb valamilyen tengeri fajt használni, pl. hekket vagy lazacot) és végjuk kis filékre, ha kell távolítsuk el a gerincet. Majd néhány centiméterekként vágjunk kis mélyedéseket a filékbe.

2. Lépés

Tegyünk friss bazsalikomlevelet minden vájatba. Egyedével dörzsöljük be a halakat a fokhagymával és a reszelt gyömbérrel.

3. Lépés

Helyezzük a szeletelt paprikát és a megtisztított, előkészített spárgákat egy hőálló edénybe, locsoljuk meg egy fél csésze vízzel, majd tegyük a tetejére a halat.

4. Lépés

Kezdjük el a tűzön vagy a sütőben párolni a halakat, először alacsony fokozaton, majd kapcsolhatjuk magasabb hőfokra. Körülbelül olyan 10-15 perc kell nekik. Tálaljuk együtt a halat a zöldségekkel, szórjuk meg egy kis petrezselyemmel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,371 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült hekk törzsek ecetes uborkával, fehér kenyérrel

  • Zöldséggel és csirkével töltött hekk

  • Tejszínes párolt hal

  • Grillezett lazac articsóka salátával (South Beach diéta)

  • Csirkemell ropogósan

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    202,4 kcal
  • Összes Zsír

    1,8 g
  • Szénhidrát

    10,0 g
  • Fehérje

    36,0 g