Tiramisu Henitől

2014-09-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Sokáig nem mertem elkészíteni a tiramisut, mert azt gondoltam, hogy nem sikerülne. Aztán egyszer nekiláttam és hát tévedtem, nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes. Egy baj van vele, hogy mindig nagyon hamar elfogy :)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 dl hideg kávé + ehhez 4 evőkanál cukor, pici konyak/aroma
  • 0,5 evőkanál konyak (vagy pici konyakaroma)

1. Lépés

Először lefőzzük a kávét, elkeverjük benne a cukrot és a konyakot, aztán hagyjuk hűlni.
A tojást kettéválasztjuk, és a sárgáját habosra kell keverni a kétféle cukorral, fehéredésig. A cukor olvadjon el benne rendesen.

2. Lépés

Hozzáadjuk a krémsajtot és a konyakot.
A tojásfehérjét habbá verjük és azt is hozzáadjuk.

3. Lépés

A babapiskótákat megfogatjuk a kihűlt kávéban. A felét egy tál aljába helyezzük (én egy 24*16 cm-es jénaiban készítettem), ráöntjük a krém felét, erre jön még egy adag piskóta és végül a maradék krém.

4. Lépés

A tetejét pedig megszórjuk cukrozatlan kakaóval.Fogyasztás előtt legalább fél órára tegyük hűtőbe.

 

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Málnás tiramisu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    373 kcal
  • Zsír

    14.9g
  • Szénhidrát

    41.4g
  • Fehérje

    15.2g
  • Koleszterin

    224mg
  • Cukor

    9.8g