Mandulás-barackos kocka

2014-05-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A következő sütemény igazi nyári finomság. Nyugodtan variáljuk más gyümölccsel is.

Ezeket szerezd be:

  • 250g vaj
  • 300g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 nagy tojás
  • 200g rétesliszt
  • 50g őrölt mandula
  • 2 érett őszibarack
  • 100g málna
  • ¼ teáskanál só
  • maroknyi mandula forgács

1. Lépés

Vajazzunk ki egy kisebb tepsit – mondjuk 20*30 cm-s formát. Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Óvatosan olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a tojást, majd keverjük simára egy fakanállal. Keverjük hozzá a lisztet, az őrölt mandulát és ¼ teáskanál sót.

2. Lépés

Öntsük a tésztát a formába, majd a tetejére fektessük az őszibarack szeleteket egyenletesen, így minden részén lesz egy falat gyümölcs. Szórjuk meg a málnával és mandula forgáccsal, majd süssük bő 1 órát. (40 perc után fólia alatt.) Hűtsük a tepsiben 20 percig, mielőtt szeletelnénk. Tálaláskor jól porcukrozzuk le.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2 329 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    385 kcal
  • Zsír

    23g
  • Szénhidrát

    43g
  • Fehérje

    5g
  • 0.22g
  • Cukor

    31g