Erdei gyümölcsös polentatorta

2016-07-07
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egyik ismerősöm ajánlotta figyelmembe ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy nem is egy gyümölccsel, de rögtön többel is kipróbáltam.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg kukoricadara
  • 15 dkg barna cukor
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 50 dkg friss erdei gyümölcs (eper, málna, áfonya, szeder vegyesen)
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál só

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy közepes tortaformát.

2. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a lisztet, morzsát és a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat.

3. lépés

A száraz hozzávalókhoz adjuk apránként a folyékony keveréket, és alaposan dolgozzuk össze.

4. lépés

Ezután keverjük bele a reszelt citromhéjat, az apróra vágott gyümölcsöket. Én javaslom, hogy legyen minél többfajta, annál finomabb lesz. :) Nyugodtan használható: eper, málna, áfonya, ribizli, szeder stb.

5. lépés

Öntsük a kivajazott tortaformába a keveréket, és 50 perc alatt süssük meg. Fahéjas porcukorral leszórva szolgáljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 549 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Túrótorta gyümölccsel