Erdei gyümölcsös polentatorta
2016-07-07- Típus: Kevert süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egyik ismerősöm ajánlotta figyelmembe ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy nem is egy gyümölccsel, de rögtön többel is kipróbáltam.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg kukoricadara
- 15 dkg barna cukor
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 3 evőkanál méz
- 0,5 dl olívaolaj
- 50 dkg friss erdei gyümölcs (eper, málna, áfonya, szeder vegyesen)
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál só
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy közepes tortaformát.
2. lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a lisztet, morzsát és a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat.
3. lépés
A száraz hozzávalókhoz adjuk apránként a folyékony keveréket, és alaposan dolgozzuk össze.
4. lépés
Ezután keverjük bele a reszelt citromhéjat, az apróra vágott gyümölcsöket. Én javaslom, hogy legyen minél többfajta, annál finomabb lesz. :) Nyugodtan használható: eper, málna, áfonya, ribizli, szeder stb.
5. lépés
Öntsük a kivajazott tortaformába a keveréket, és 50 perc alatt süssük meg. Fahéjas porcukorral leszórva szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 862 megtekintés