Töltött paprika

2012-09-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Magyar héten, magyar ételek. Ilyen ez a következő receptünk. Imádom a töltött paprikát, főleg, ahogy a nagymamám készíti. Sajnos az anyukám nem szereti a paradicsomos ételek, így csak akkor tudtam falatozni, mikor a nagymamám készített nekünk.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g darált hús
  • 150 g rizs
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 üveg paradicsompüré ( a házi tökéletes)
  • 5-6 nagyobb paprika

1. lépés

A fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a tojással, a rizzsel és 3 ek paradicsompürével összekeverjük, végül a darált húst is belekeverjük. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és egy kis pirospaprikával.

2. lépés

A paprikákat megmossuk, kiszedjük a magját és a csumáját, majd megtöltjük a rizses-húsos keverékkel, a maradékból pedig gombócokat formázunk, majd lábasba tesszük őket. A lábasba öntsük a paradicsompürét és a vizet, majd felforraljuk. Időközben kóstolhatjuk és tehetünk hozzá plusz sót, ha nem lenne elég fűszeres.

3. lépés

Mikor a gombócuk és a paprika megpuhult, egy külön lábasban kis olajon lisztet pirítunk, ezzel a rántással sűrítjük be a szószt. A szószból kivesszük a gombócokat és a paprikát, majd a rántással besűrítjük, amikor elég sűrű, visszahelyezzük a gombócokat. Hagyjuk állni még pár percig, aztán levehetjük a tűzről.

Én magában szoktam enni kenyérrel, de nyugodtan készíthetünk hozzá főtt krumplit.

 

fotó: martyhobby

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,061 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött paprika chilis paradicsomszószban

  • Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütőből

  • Sonkával töltött paprika paradicsomszószban

  • Töltött paprika és paradicsom

  • Töltött paprika vörösboros paradicsomszószban