Töltött paprika
2012-09-06- Típus: Töltött paprika receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:50 p
Magyar héten, magyar ételek. Ilyen ez a következő receptünk. Imádom a töltött paprikát, főleg, ahogy a nagymamám készíti. Sajnos az anyukám nem szereti a paradicsomos ételek, így csak akkor tudtam falatozni, mikor a nagymamám készített nekünk.
Ezeket szerezd be:
- 500 g darált hús
- 150 g rizs
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 üveg paradicsompüré ( a házi tökéletes)
- 5-6 nagyobb paprika
1. lépés
A fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a tojással, a rizzsel és 3 ek paradicsompürével összekeverjük, végül a darált húst is belekeverjük. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és egy kis pirospaprikával.
2. lépés
A paprikákat megmossuk, kiszedjük a magját és a csumáját, majd megtöltjük a rizses-húsos keverékkel, a maradékból pedig gombócokat formázunk, majd lábasba tesszük őket. A lábasba öntsük a paradicsompürét és a vizet, majd felforraljuk. Időközben kóstolhatjuk és tehetünk hozzá plusz sót, ha nem lenne elég fűszeres.
3. lépés
Mikor a gombócuk és a paprika megpuhult, egy külön lábasban kis olajon lisztet pirítunk, ezzel a rántással sűrítjük be a szószt. A szószból kivesszük a gombócokat és a paprikát, majd a rántással besűrítjük, amikor elég sűrű, visszahelyezzük a gombócokat. Hagyjuk állni még pár percig, aztán levehetjük a tűzről.
Én magában szoktam enni kenyérrel, de nyugodtan készíthetünk hozzá főtt krumplit.
fotó: martyhobby
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 924 megtekintés