Májpástétom recept

2012-05-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Őszinte vallomás következik. A májat nem szerettem annyira, de ha májpástétomról van szó, akkor jöhet dögivel! :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Marhamáj
  • 3 evőkanál Liszt
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 1 Tojás
  • Bors
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Olaj
  • 2 dl Tejszín
  • 1 dl Vörösbor
  • Majoranna

1. lépés

Májjal indítunk. Elsőnek is felszeleteljük, majd lisztben átforgatjuk és olajban kisütjük.

2. lépés

A hagymát megpucoljuk és kockákra vagy a nekünk tetsző nagyságra vágjuk. Ha ezzel kész volnánk, akkor ledaráljuk egybe a sült májat, hagymát és a petrezselyemzöldet.

3. lépés

Jöhet is a pép fűszerezése. Most megy bele minden más. (Itt is azt kell tudni, hogy semmi sem kötelező. Ha valaki nem szereti mondjuk a borsot, akkor kihagyjuk.)

Sóval, borssal, majorannával megszórjuk, majd hozzáadjuk a tojást, beleöntjük a vörösbort és a tejszínt. Jó alaposan összekeverjük és már kész is. Kenyérre kenve isteni!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 952 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Garnírozott karfiol recept

  • Gyors citromos spagetti

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    401 kcal
  • Összes Zsír

    21,7 g
  • Koleszterin

    327 mg
  • Szénhidrát

    21,7 g
  • Cukor

    2,7 g
  • Fehérje

    22,7 g