Májpástétom recept
2012-05-18- Típus: Főétel, Húskrémek, Májas ételek
- Nehézség: Nehéz
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Őszinte vallomás következik. A májat nem szerettem annyira, de ha májpástétomról van szó, akkor jöhet dögivel! :)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Marhamáj
- 3 evőkanál Liszt
- 2 fej Vöröshagyma
- 1 Tojás
- Só
- Bors
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Olaj
- 2 dl Tejszín
- 1 dl Vörösbor
- Majoranna
1. lépés
Májjal indítunk. Elsőnek is felszeleteljük, majd lisztben átforgatjuk és olajban kisütjük.
2. lépés
A hagymát megpucoljuk és kockákra vagy a nekünk tetsző nagyságra vágjuk. Ha ezzel kész volnánk, akkor ledaráljuk egybe a sült májat, hagymát és a petrezselyemzöldet.
3. lépés
Jöhet is a pép fűszerezése. Most megy bele minden más. (Itt is azt kell tudni, hogy semmi sem kötelező. Ha valaki nem szereti mondjuk a borsot, akkor kihagyjuk.)
Sóval, borssal, majorannával megszórjuk, majd hozzáadjuk a tojást, beleöntjük a vörösbort és a tejszínt. Jó alaposan összekeverjük és már kész is. Kenyérre kenve isteni!
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
4 952 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
401 kcal -
Összes Zsír
21,7 g -
Koleszterin
327 mg -
Szénhidrát
21,7 g -
Cukor
2,7 g -
Fehérje
22,7 g