A Papa krumplisalátája

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A krumplisaláta számos fajtája ismert, van aki majonézzel, van aki tejföllel, joghurttal készíti, van aki sonkát vagy virslit is tesz hozzá vagy lila hagymát. Mindegy, hogy milyen, az íze akkor is fenséges lesz. Nagyszerű kiegészítése a sült húsoknak. Én a papám változatát mutatom most be nektek.

Ezeket szerezd be:

  • 5-6 közepes méretű krumpli
  • 3 evőkanál finomra vágott kapor
  • 1/4 csésze petrezselyem
  • 1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 2 szár zeller
  • 1-2 apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1-2 főtt tojás
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1/2 csésze majonéz
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 pohár tejföl
  • só és bors

Elkészítés:

1. Helyezzük a hámozott, szeletekre vágott burgonyát egy nagy fazékba és főzzük meg. A víz forrása után 10-20 percig főzzük, villával szurkáljuk, hogy elég puha-e, de ne essen szét. Vegyük ki a krumplikat, hagyjuk kihűlni, de még maradjon meleg.
2. Tegyük a szeletekre vágott burgonyát egy nagy tálba. Adjuk hozzá a kaprot, a finomra vágott  petrezselymet, a szeletelt hagymát, a zellert, a mogyoróhagymát és keverjük össze a főtt tojással, a főtt sárgarépával, és a piros kaliforniai paprikával.
3. Külön kis tálban keverjük össze a majonézt a mustárral és tejföllel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük hozzá a burgonya keveréket. Ismét, sóval és borssal ízesítjük.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Sonkás makarónis saláta

  • Majonézes saláta sonkával és tojással