Ecetes-hagymás burgonyasaláta

2012-09-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A szokásos burgonyasaláta helyett valami újra vágytam. Volt otthon ecet is, hagyma is. Ez jött ki.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg apró Krumpli
  • 3 db Lilahagyma
  • 3 evőkanál Olívaolaj
  • 1-2 evőkanál 10%-os Ecet
  • 1 késhegynyi örölt Fehér bors
  • 2 csipet Cukor

1. lépés

Elsőnek is a krumplit héjában megfőzzük. Ezután megpucoljuk és karikákra vágjuk.

2. lépés

Előveszünk egy nagyobb tálat, amibe beletesszük a szeletekre vágott lilahagymát, olajat, ecetet. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük. (Adjunk hozzá egy kis vizet is az ecet miatt) Jól elkeverjük, majd végül a főtt krumplit is hozzáadjuk. Ismételten átkeverjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 984 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes burgonyasaláta

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Összes Zsír

    21,4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    47,7 g
  • Cukor

    9,4 g
  • Fehérje

    5,5 g