Mogyoróvajas brownie

2013-10-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A mogyoróvajat nem olyan régóta tartok a spejz polcán, de annál inkább szeretem használni.

Ezeket szerezd be:

  • 225g mogyoróvaj
  • 200g étcsokoládé
  • 280g barna cukor
  • 3 közepes tojás
  • 100g rétesliszt

1. Lépés

Tegyük félre 50g mogyoróvajat és 50g csokoládét. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm-es négyzet alakú sütőformát. Óvatosan olvasszuk egybe a maradék mogyoróvajat, csokoládét és a cukrot egy lábasban, amíg a cukor megolvad. A tojásokat egyenként verjük hozzá, majd keverjük bele a lisztet, és kaparjuk bele a formába.

2. Lépés

Felolvasztjuk a maradék mogyoróvajat a mikróban magas fokozaton kb. 45 másodpercig, majd rácsöpögtetjük a brownie tetejére. Süssük 30-35 percig, amíg szépen felpuffad. A tetejére folyassuk a megmaradt étcsokoládét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,827 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

  • Joghurtos brownie

  • Brownie fehér csokival és eperrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    250 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    32g
  • Fehérje

    250