Mogyoróvajas brownie
2013-10-10- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A mogyoróvajat nem olyan régóta tartok a spejz polcán, de annál inkább szeretem használni.
Ezeket szerezd be:
- 225g mogyoróvaj
- 200g étcsokoládé
- 280g barna cukor
- 3 közepes tojás
- 100g rétesliszt
1. Lépés
Tegyük félre 50g mogyoróvajat és 50g csokoládét. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm-es négyzet alakú sütőformát. Óvatosan olvasszuk egybe a maradék mogyoróvajat, csokoládét és a cukrot egy lábasban, amíg a cukor megolvad. A tojásokat egyenként verjük hozzá, majd keverjük bele a lisztet, és kaparjuk bele a formába.
2. Lépés
Felolvasztjuk a maradék mogyoróvajat a mikróban magas fokozaton kb. 45 másodpercig, majd rácsöpögtetjük a brownie tetejére. Süssük 30-35 percig, amíg szépen felpuffad. A tetejére folyassuk a megmaradt étcsokoládét.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 613 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
250 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
32g -
Fehérje
250