Rántott mozzarella rudacskák
2012-07-23- Típus: Mártogatós, Rántott sajtok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Rántott sajtot nagyon nehéz készíteni, hiszen gyakran meggyűlhet a bajunk vele, ha nem figyelünk akkor a sajt szétfolyhat, de most elmondom a trükköt! :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg mozzarella sajt (vagy másmilyen)
- 2 nagy tojás (panírozáshoz)
- 4 evőkanál liszt (panírozáshoz)
- 5 evőkanál zsemlemorzsa (panírozáshoz)
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
1. Lépés
Vágjuk kis rudacskákra a mozzarellát (tegyük ugyanígy, ha más sajttal csinálnánk, pl. trappistával). Helyezzük a sajtot a fagyasztóba, amíg szépen megfagynak. Próbáljuk meg úgy, hogy ne fagyjanak össze.
2. Lépés
A panírozáshoz készítsük külön tányérokba a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A panír annyiban másképp néz ki, hogy a morzsához keverjünk majorannát, petrezselymet, bazsalikomot, de más tetszőleges fűszert is használhatunk. Vegyük elő a sajtokat és panírozzuk be. A biztonság kedvéért duplán is panírozhatjuk.
3. Lépés
Ismételjük meg a folyamat az összes rudacskával, amiket helyezzünk egy kikent tepsire, majd mikor az összesel végeztünk, tegyük még fél órára mélyhűtőbe. Majd a fagyasztás előtt melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, végül süssük meg, amíg a külső részük megbarnul.
Értékelések
(3 / 5)
1 személy értékelt
6 648 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
86,8 kcal -
Zsír
4,8 g -
Fehérje
7,4 g -
Szénhidrát
3,5 g