Rántott mozzarella rudacskák

2012-07-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Rántott sajtot nagyon nehéz készíteni, hiszen gyakran meggyűlhet a bajunk vele, ha nem figyelünk akkor a sajt szétfolyhat, de most elmondom a trükköt! :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg mozzarella sajt (vagy másmilyen)
  • 2 nagy tojás (panírozáshoz)
  • 4 evőkanál liszt (panírozáshoz)
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa (panírozáshoz)
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom

1. Lépés

Vágjuk kis rudacskákra a mozzarellát (tegyük ugyanígy, ha más sajttal csinálnánk, pl. trappistával). Helyezzük a sajtot a fagyasztóba, amíg szépen megfagynak. Próbáljuk meg úgy, hogy ne fagyjanak össze.

2. Lépés

A panírozáshoz készítsük külön tányérokba a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A panír annyiban másképp néz ki, hogy a morzsához keverjünk majorannát, petrezselymet, bazsalikomot, de más tetszőleges fűszert is használhatunk. Vegyük elő a sajtokat és panírozzuk be. A biztonság kedvéért duplán is panírozhatjuk.

3. Lépés

Ismételjük meg a folyamat az összes rudacskával, amiket helyezzünk egy kikent tepsire, majd mikor az összesel végeztünk, tegyük még fél órára mélyhűtőbe. Majd a fagyasztás előtt melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, végül süssük meg, amíg a külső részük megbarnul.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 648 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó mártás

  • Eredeti humusz recept

  • Sajtmártás recept

  • Juhtúrós mártogatós

  • Egyszerű vanília szósz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    86,8 kcal
  • Zsír

    4,8 g
  • Fehérje

    7,4 g
  • Szénhidrát

    3,5 g

Comments are closed.