Finom bécsi szelet
2012-12-08- Típus: Rántott hús receptek
- Nemzetiség: Osztrák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nem régiben eltöltöttem pár napot Bécsben, ahol megkóstoltam a hamisítatlan Wiener Schnitzelt, azaz a bécsi szeletet.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet borjúcomb
- 2 tojás
- 2 ek tej
- só, bors ízlés szerint
- liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
1. lépés
A húst vékonyra vágjuk, majd kiklopfoljuk. Próbáljuk minél vékonyabbra. Sózzuk, borsozzuk meg egy kicsit, majd ezután lisztbe, tejjel felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, azaz bepanírozzuk.
Nincs más teendő, mint forró olajban kisütni. Citromszeletekkel, sült hasábburgonyával tálaljuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
8 512 megtekintés