Finom bécsi szelet

2012-12-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Nem régiben eltöltöttem pár napot Bécsben, ahol megkóstoltam a hamisítatlan Wiener Schnitzelt, azaz a bécsi szeletet.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet borjúcomb
  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • só, bors ízlés szerint
  • liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz

1. lépés

A húst vékonyra vágjuk, majd kiklopfoljuk. Próbáljuk minél vékonyabbra. Sózzuk, borsozzuk meg egy kicsit, majd ezután lisztbe, tejjel felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, azaz bepanírozzuk.

Nincs más teendő, mint forró olajban kisütni. Citromszeletekkel, sült hasábburgonyával tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 512 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival