Fahéjas tojáslikőr recept

2018-11-11
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Novemberben már karácsonyi lázban égek, köszönhető ez annak, hogy már október végén megjelennek az áruházakban a karácsonyi dekorációk. Tojáslikőrből mindig jó előre gyártok pár üveggel, hogy a családnak vagy az ismerősöknek osztogassak belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db Tojássárgája
  • 25 dkg Porcukor
  • 1 kávéskanál Fahéj
  • 2 csomag Vaníliás cukor
  • 5 dl Kókusztej
  • 2.5 dl Habtejszín
  • 2.5 dl Rum (fehér)

1. lépés

A kókusztejet és a tejszínt összekeverjük egy lábasban. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és 10 dkg porcukrot. Óvatosan forralni kezdjük.

2. lépés

Ha felforrt, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy teljesen hűljön ki, mert akkor nem fog sikerülni.

3. lépés

A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Veszünk néhány kanállal a kihűlt tejes keverékből, majd hozzátesszük a tojássárgához. Tovább verjük habosra.

4. lépés

Hozzáöntjük a maradék kihűlt tejes keveréket, és addig dolgozzuk, amíg szép egységes, homogén keveréket kapunk.

5. lépés

Ekkor jöhet hozzá a rum, elkeverjük. Előveszünk egy üveget – amit előzetesen jól kimostunk és sterilizáltunk – majd beleöntjük a tojáslikőrt.

6. lépés

Hűtőbe rakjuk és megvárjuk, míg szépen összeáll. Elvileg 1-2 nap alatt ez megtörténik, de szerintem legalább 1-1,5 hét kell neki. Néha rázogassuk meg az üveget, hogy az aljára ne üljön le semmi.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

170 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors tojáslikőr recept

  • Tojáslikőr

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    377,06kcal
  • Zsír

    21,88g
  • Koleszterin

    105mg
  • Szénhidrát

    31,54g
  • Cukor

    29,55g
  • Fehérje

    3,18g