Fahéjas tojáslikőr recept
2018-11-11- Típus: Tojáslikőr
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Novemberben már karácsonyi lázban égek, köszönhető ez annak, hogy már október végén megjelennek az áruházakban a karácsonyi dekorációk. Tojáslikőrből mindig jó előre gyártok pár üveggel, hogy a családnak vagy az ismerősöknek osztogassak belőle.
Ezeket szerezd be:
- 5 db Tojássárgája
- 25 dkg Porcukor
- 1 kávéskanál Fahéj
- 2 csomag Vaníliás cukor
- 5 dl Kókusztej
- 2.5 dl Habtejszín
- 2.5 dl Rum (fehér)
1. lépés
A kókusztejet és a tejszínt összekeverjük egy lábasban. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és 10 dkg porcukrot. Óvatosan forralni kezdjük.
2. lépés
Ha felforrt, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy teljesen hűljön ki, mert akkor nem fog sikerülni.
3. lépés
A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Veszünk néhány kanállal a kihűlt tejes keverékből, majd hozzátesszük a tojássárgához. Tovább verjük habosra.
4. lépés
Hozzáöntjük a maradék kihűlt tejes keveréket, és addig dolgozzuk, amíg szép egységes, homogén keveréket kapunk.
5. lépés
Ekkor jöhet hozzá a rum, elkeverjük. Előveszünk egy üveget – amit előzetesen jól kimostunk és sterilizáltunk – majd beleöntjük a tojáslikőrt.
6. lépés
Hűtőbe rakjuk és megvárjuk, míg szépen összeáll. Elvileg 1-2 nap alatt ez megtörténik, de szerintem legalább 1-1,5 hét kell neki. Néha rázogassuk meg az üveget, hogy az aljára ne üljön le semmi.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
2 764 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
377,06kcal -
Zsír
21,88g -
Koleszterin
105mg -
Szénhidrát
31,54g -
Cukor
29,55g -
Fehérje
3,18g