Kókuszkocka csoki krémmel töltve

2014-03-12
  • Hány főre: 12
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A hagyományos kókuszkocka kicsit tovább gondolva.

Ezeket szerezd be:

  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek. kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cl rum vagy aroma
  • A mártáshoz:
  • 6 dl tej
  • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 cl rum vagy aroma
  • A beforgatáshoz:
  • 30 dkg kókuszreszelék

1. Lépés

A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.

2. Lépés

A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a 1/2 üveg rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

3. Lépés

A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, 1/2 üveg rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

4. Lépés

A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kókuszkocka másként

  • Foltos kókuszkocka

  • Kókuszos kocka Marcsitól

  • Kókuszkocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    454 kcal
  • Zsír

    30g
  • Szénhidrát

    42g
  • Fehérje

    8g
  • Koleszterin

    113mg
  • Cukor

    31.2g