Donuts fánk
2013-11-01- Hány főre: 6-7
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ez a donuts recept szinte teljesen megegyezik amerikai fánkéval, csak ez muffinformában sült és lekvárral van töltve.
Ezeket szerezd be:
- 140 gr porcukor
- 200 gr liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 ml natúr joghurt
- 2 db nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 140 gr olvasztott vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
- áfonya lekvár
1. lépés
A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a 12 db-os muffinformát.
2. lépés
Összekeverjük egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, egy keverőkancsóban pedig habverővel elvegyítjük a joghurtot, a tojást és a vaníliát. A száraz hozzávalókra öntjük az olvasztott vajjal együtt és gyors mozdulatokkal egy fémkanállal elkeverjük.
3. lépés
A massza 2/3-át arányosan szétosztjuk a mélyedésekbe, majd mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt teszünk és a maradék masszával lefedjük. 16-18 percig sütjük, hogy szépen megemelkedjen és érintésre rugalmas legyen.
4. lépés
5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd porcukorral megszórjuk a fánk tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 997 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
479 kcal -
Zsir
21.8g -
Szénhidrát
65g -
Fehérje
6.8g