Donuts fánk

2013-11-01
  • Hány főre: 6-7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez a donuts recept szinte teljesen megegyezik amerikai fánkéval, csak ez muffinformában sült és lekvárral van töltve.

Ezeket szerezd be:

  • 140 gr porcukor
  • 200 gr liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 ml natúr joghurt
  • 2 db nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 140 gr olvasztott vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
  • áfonya lekvár

1. lépés

A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a 12 db-os muffinformát.

2. lépés

Összekeverjük egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, egy keverőkancsóban pedig habverővel elvegyítjük a joghurtot, a tojást és a vaníliát. A száraz hozzávalókra öntjük az olvasztott vajjal együtt és gyors mozdulatokkal egy fémkanállal elkeverjük.

3. lépés

A massza 2/3-át arányosan szétosztjuk a mélyedésekbe, majd mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt teszünk és a maradék masszával lefedjük. 16-18 percig sütjük, hogy szépen megemelkedjen és érintésre rugalmas legyen.

4. lépés

5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd porcukorral megszórjuk a fánk tetejét.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3,000 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    479 kcal
  • Zsir

    21.8g
  • Szénhidrát

    65g
  • Fehérje

    6.8g