Lime fagylalt

2012-06-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A hét második felére nagyon meleget mondanak. Hogyan is készülhetnénk fel erre? Készítsünk nyomban egy savanykás fagylaltot.

Ezeket szerezd be:

  • 2 lime héja
  • 125 g cukor
  • 125 ml friss lime-lé
  • 200 ml tej
  • 300 ml tejszín (zsíros)

1. Lépés

Facsarjuk ki a lime levét közvetlenül a robotgépbe és adjunk hozzá cukrot és a lime reszelt héját. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik – mintegy öt percig. Adjuk hozzá a tejet és tejszínt, és addig keverjük, ameddig el kezd sűrűsödni.

Tegyük a keveréket a hűtőbe legalább egy órára, majd helyezzük egy nagy fagylalt tárolóba, de ha jobban megfagyva szeretjük, akkor a fagylalt gépben is készíthetjük.

 

Tipp: A lime fagylalt nagyon jó erdei gyümölcsös mártással, így használjuk bátran.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 903 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt