Lime fagylalt
2012-06-29- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A hét második felére nagyon meleget mondanak. Hogyan is készülhetnénk fel erre? Készítsünk nyomban egy savanykás fagylaltot.
Ezeket szerezd be:
- 2 lime héja
- 125 g cukor
- 125 ml friss lime-lé
- 200 ml tej
- 300 ml tejszín (zsíros)
1. Lépés
Facsarjuk ki a lime levét közvetlenül a robotgépbe és adjunk hozzá cukrot és a lime reszelt héját. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik – mintegy öt percig. Adjuk hozzá a tejet és tejszínt, és addig keverjük, ameddig el kezd sűrűsödni.
Tegyük a keveréket a hűtőbe legalább egy órára, majd helyezzük egy nagy fagylalt tárolóba, de ha jobban megfagyva szeretjük, akkor a fagylalt gépben is készíthetjük.
Tipp: A lime fagylalt nagyon jó erdei gyümölcsös mártással, így használjuk bátran.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 903 megtekintés