Illatos őszibarack

2013-01-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha van itthon friss őszibarack, akkor egészen biztos, hogy készítek ilyet is. A családnak nagyon ízlik.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db Őszibarack
  • 1 kiskanál őrölt Gyömbér
  • 1 kiskanál őrölt Fahéj
  • 1 kiskanál őrölt Szegfűszeg
  • 3 evőkanál Méz
  • Cukor

1. lépés

A fahéjat, szegfűszeget és a gyömbért ízlés szerint cukorral elkeverjük. Az őszibarackokat kimagozzuk és gerezdekre vágjuk.

2. lépés

A barackokat egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, a cukros fűszerrel megszórjuk, majd a sütőben (ha tudja a sütőnk, akkor a grillfokozaton) enyhén megpirítjuk.

3. lépés

Tálalásnál tegyünk a tetejére finom mézet és élvezzük az ízeket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Flambírozott körte vaníliafagylalttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    282 kcal
  • Összes Zsír

    1,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    71,9 g
  • Cukor

    65,1 g
  • Fehérje

    3,8 g