Kínai brokkolis zöldtészta
2013-05-09- Típus: Húsos tészták, Sült húsok
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Mi születhet abból, ha friss zöldségeket, tésztát és csirkemelleket összevegyítünk? Hát egy isteni kínai fogás!
Ezeket szerezd be:
- 100 g üvegtészta
- 400g csirkemell
- 1 zöld kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 1/2 kisebb brokkoli
- 100 g zöldborsó
- 1 póréhagyma
- 1/2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál nádcukor vagy barna cukor
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- chili
- szezámmag
1. Lépés
Tisztítsuk meg a csirkemellet és vágjuk kis kockákra. Sózzuk és borsozzuk meg. A gyömbért és a fokhagymát hámozzuk és vágjuk vékony szeletekre, ugyanígy a póréhagymát.
2. Lépés
Főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson lévő utasítások szerint. Mossuk át a brokkolit és a borsót. (Ha mirelitet használnák, akkor ez a lépés természetesen elhagyható.) A brokkolit szedjük virágaira.
3. Lépés
Egy wokban melegítsünk olajat, adjuk hozzá a gyömbért, fokhagymát és a hagymát, folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Adjuk hozzá a csirkét és süssük közepes lángon körülbelül 10-12 percig, alkalmanként megkeverve. A sütés végén adjuk hozzá a paprikát és egy kis chilit.
4. Lépés
Ezúttal jöhet bele a brokkoli, a borsó, majd együtt megpároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Szórjuk hozzá a cukrot, öntsük bele a szójaszószt. Pár perc múlva jöhet hozzá a tészta, hogy az is átmelegedjen. Jól átforgatjuk.
Tegyük át egy tálra, meghintjük szezámmaggal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 045 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
549 kcal -
Zsír
13.2g -
Szénhidrát
61.1g -
Fehérje
52.3g