Karfiolleves baconnel, chilivel

2013-06-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha bár meleg van és ebben az időben nem eszünk annyi levest, de nem árt arra gondolni, hogy megfelelően pótoljuk a kiizzadt folyadék mennyiséget.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 szelet bacon szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika
  • só, bors
  • Vegeta
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • fokhagyma fűszerkeverék

1. lépés

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a feldarabolt bacont. Kiveszem, félreteszem. A zsiradékban megdinsztelem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, majd feleresztem vízzel, fűszerezem.

2. lépés

Mikor megfőtt tányérba merem, szórok rá bacont, aprított petrezselymet, locsolok rá olívaolajat, s teszek rá egy chili paprikát. (Aki akarja, be is ránthatja a levest. Én ezúttal ezt elhagytam.)

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 165 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    122 kcal
  • Zsír

    6.7g
  • Szénhidrát

    10.4g
  • Fehérje

    7.1g