Feketeribizlis fagylalt

2013-08-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A ribizli fanyarkás ízével nagyon jól tudja oltani a szomjat, ezért érdemes belőle fagylaltot készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g feketeribizli
  • 200 g cukor
  • 275 ml tejszín
  • 140 g mascarpone

1. lépés

A ribizlit mossuk meg, tegyük egy lábasba a cukorral és közepes lángon kezdjük el melegíteni. Forraljuk körülbelül 10 percig, amíg a gyümölcs szétesik és a cukor feloldódik.

2. lépés

Ezt követően húzzuk le a tűzről, majd dörzsöljük át egy szitán, hogy a magok kijöjjenek. Hagyjuk lehűlni, majd tegyük hűtőbe.

3. lépés

A lehűtött gyümölcsöt keverjük össze a mascarponeval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Az egészet óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük a krémet egy zárható fedelű dobozba, majd félóránként keverjük át, hogy finom krémes legyen.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,065 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    464 kcal
  • Zsír

    7.9g
  • Szénhidrát

    94.8g
  • Fehérje

    5.1g