Feketeribizlis fagylalt
2013-08-05- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A ribizli fanyarkás ízével nagyon jól tudja oltani a szomjat, ezért érdemes belőle fagylaltot készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 300 g feketeribizli
- 200 g cukor
- 275 ml tejszín
- 140 g mascarpone
1. lépés
A ribizlit mossuk meg, tegyük egy lábasba a cukorral és közepes lángon kezdjük el melegíteni. Forraljuk körülbelül 10 percig, amíg a gyümölcs szétesik és a cukor feloldódik.
2. lépés
Ezt követően húzzuk le a tűzről, majd dörzsöljük át egy szitán, hogy a magok kijöjjenek. Hagyjuk lehűlni, majd tegyük hűtőbe.
3. lépés
A lehűtött gyümölcsöt keverjük össze a mascarponeval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Az egészet óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük a krémet egy zárható fedelű dobozba, majd félóránként keverjük át, hogy finom krémes legyen.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 990 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
464 kcal -
Zsír
7.9g -
Szénhidrát
94.8g -
Fehérje
5.1g