Gombás rizs

2012-12-02
Gombás rizs
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy nagyon kis egyszerű rizses ételt szeretnék nektek mutatni, amit köretként, vagy akár a 90 naposok magában is fogyaszthatnak.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Rizs
  • 10 dkg konzerves Gomba
  • Fél csokor Petrezselyemzöld
  • Kevés Margarin
  • Bors
  • Újhagyma

1. lépés

A rizst  a szokásos módon vízben megfőzzük. Egy másik edényben közben a vékony szeletekre vágott gombát és az újhagymát  vajon enyhén megpirítjuk.

2. lépés

Ízlésünk szerint sóval és borssal fűszerezzük a pirított gombát, majd egy kis apróra vágott petrezselyem zöldjével is megszórjuk. A gombát és a főtt rizst jó alaposan összekeverjük egymással.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,810 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bolognai zabkorpa palacsintából

    Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csiperkegombás rizs_2

    Csiperkegombás rizs

  • Olívabogyós spagettisaláta

    Olívabogyós spagettisaláta

  • Friss zöldséges spagetti

    Friss zöldséges spagetti

  • Káposztás kocka

    Káposztás kocka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    341 kcal
  • Összes Zsír

    6,5 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    63 g
  • Cukor

    0,9 g
  • Fehérje

    7,2 g