Parajos tészta

2014-01-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Gyors, egyszerű és nagyon finom. A héten olasz hetet tartunk.

Ezeket szerezd be:

  • fél kiló friss paraj
  • 20 deka paradicsom
  • 20 deka rövid csőtészta
  • 20 deka gépsonka
  • 10 deka reszelt sajt
  • fél deci étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • csipet szódabikarbóna

1. Lépés

A megmosott parajleveleket forrásban lévő, enyhén sós, szódabikarbónás vízben puhára főzöm. A szódapor azért kell, hogy a paraj a színét megőrízze. Amikor megpuhult a paraj leszűröm.

2. Lépés

Egy edényben felteszem az olajat, a fokhagymát apróra beleszelem és hozzákeverem a parajt.
A tésztát sós vízben kifőzöm és a parajjal összekeverem. Nagy lángon átforgatom.

3. Lépés

A paradicsomot és a gépsonkát apró kockákra vágom és a tésztával összekeverem. A tetejére reszelt sajtot tettem

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cannellonni tejszínes csirkemellel és spenóttal töltve

  • Spenótos tészta tojással

  • Csirkés-spenótos rakott penne

  • Házi spenótos ravioli

  • Spenótos-csirkés fusilli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    388 kcal
  • Zsír

    16.8g
  • Szénhidrát

    36.6g
  • Fehérje

    24.3g
  • Koleszterin

    91mg
  • Cukor

    2g