Parajos tészta
2014-01-05- Típus: Spenótos tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Gyors, egyszerű és nagyon finom. A héten olasz hetet tartunk.
Ezeket szerezd be:
- fél kiló friss paraj
- 20 deka paradicsom
- 20 deka rövid csőtészta
- 20 deka gépsonka
- 10 deka reszelt sajt
- fél deci étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- csipet szódabikarbóna
1. Lépés
A megmosott parajleveleket forrásban lévő, enyhén sós, szódabikarbónás vízben puhára főzöm. A szódapor azért kell, hogy a paraj a színét megőrízze. Amikor megpuhult a paraj leszűröm.
2. Lépés
Egy edényben felteszem az olajat, a fokhagymát apróra beleszelem és hozzákeverem a parajt.
A tésztát sós vízben kifőzöm és a parajjal összekeverem. Nagy lángon átforgatom.
3. Lépés
A paradicsomot és a gépsonkát apró kockákra vágom és a tésztával összekeverem. A tetejére reszelt sajtot tettem
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 326 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
388 kcal -
Zsír
16.8g -
Szénhidrát
36.6g -
Fehérje
24.3g -
Koleszterin
91mg -
Cukor
2g