Rozsos zsemle
2013-11-02- Típus: Kenyér, zsemle
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha valaki számára fontos az egészséges táplálkozás, akkor nagyon könnyen készíthet magának olyan ételeket, amikben biztos, hogy nincs tartósítószer. Ilyen a következő zsemle recept is.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg teljes kiörlésű liszt
- 5 dkg BL 80 kenyérliszt
- 0.5 dl kefír
- só
- élesztő
- 0.5 kanál méz
1. lépés
Az élesztőt felfuttatjuk. Minél tovább hagyjuk állni, annál jobb lesz a zsemle. Összeállítjuk a tésztát, és ismét kelesztjük.
Amikor a kelesztéssel végeztünk, kisebb gombócokat készítünk, majd tovább kelesztjük 30 percig.
2. lépés
Először magas hőfokon (220), majd 160 Celsius fokon sütjük. Másnapra sem szárad ki.
Ebből a tésztából kenyeret is lehet készíteni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 396 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
246 kcal -
Zsir
0.8g -
Szénhidrát
51.2g -
Fehérje
7.8g