Rozsos zsemle

2013-11-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha valaki számára fontos az egészséges táplálkozás, akkor nagyon könnyen készíthet magának olyan ételeket, amikben biztos, hogy nincs tartósítószer. Ilyen a következő zsemle recept is.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 5 dkg BL 80 kenyérliszt
  • 0.5 dl kefír
  • élesztő
  • 0.5 kanál méz

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk. Minél tovább hagyjuk állni, annál jobb lesz a zsemle. Összeállítjuk a tésztát, és ismét kelesztjük.
Amikor a kelesztéssel végeztünk, kisebb gombócokat készítünk, majd tovább kelesztjük 30 percig.

2. lépés

Először magas hőfokon (220), majd 160 Celsius fokon sütjük. Másnapra sem szárad ki.
Ebből a tésztából kenyeret is lehet készíteni.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 705 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros cipó szőlőmaglisztből, sonkával töltve

  • Házi kenyér recept

  • Finom malátakenyér recept

  • Zabpelyhes zsemle

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    246 kcal
  • Zsir

    0.8g
  • Szénhidrát

    51.2g
  • Fehérje

    7.8g