Kagyló fokhagymás módra

2013-10-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Úgy döntöttünk, hogy a kagylót fokhagymásan készítjük el. Nem hibáztunk, mert nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg Kagyló
  • 8-10 gerezd Fokhagyma
  • 13 evőkanál Olaj
  • 2-3 evőkanál Liszt
  • Petrezselyem
  • Bors

1. lépés

Olajon pirítsuk meg a karikákra vágott fokhagymát, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda.

2. lépés

Ezután adjuk hozzá a kagylókat, kevergessük 2-3 percig, majd öntsük fel 2-3 dl vízzel.

3. lépés

Amikor már a kagylók kinyílnak, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítsük. Néhány perc rotyogtatás után azonnal tálaljunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 726 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Kagyló vegyes zöldséggel

  • Kagyló tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    575 kcal
  • Összes Zsír

    24,9 g
  • Koleszterin

    140 mg
  • Szénhidrát

    23,8 g
  • Fehérje

    60,4 g