Kagyló fokhagymás módra
2013-10-27- Típus: Kagylóreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Úgy döntöttünk, hogy a kagylót fokhagymásan készítjük el. Nem hibáztunk, mert nagyon finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 2 kg Kagyló
- 8-10 gerezd Fokhagyma
- 13 evőkanál Olaj
- 2-3 evőkanál Liszt
- Petrezselyem
- Só
- Bors
1. lépés
Olajon pirítsuk meg a karikákra vágott fokhagymát, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
2. lépés
Ezután adjuk hozzá a kagylókat, kevergessük 2-3 percig, majd öntsük fel 2-3 dl vízzel.
3. lépés
Amikor már a kagylók kinyílnak, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítsük. Néhány perc rotyogtatás után azonnal tálaljunk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 726 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
575 kcal -
Összes Zsír
24,9 g -
Koleszterin
140 mg -
Szénhidrát
23,8 g -
Fehérje
60,4 g