Tejfölös zellerleves baconnal
2014-03-20- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Finom zellerleves főztem, amibe jó kis füstölt bacont vágtam és tettem bele egy kevés fehérbort is.
Ezeket szerezd be:
- 1 db újzeller (zöldjével)
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 60 g szalonna (bacon)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- vegeta (ízlés szerint)
- 1 db tyúkhús-leveskocka
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 2 kanál tejföl
- olívaolaj
1. Lépés
A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.
2. Lépés
Egy lábasban olajon a a bacon megsütöm, kiveszem félreteszem.
3. Lépés
Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.
4. Lépés
Körülbelül 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.
5. Lépés
Tálalok. A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, s szórok rá sült baconszalonnát.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 968 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
511 kcal -
Zsír
25,1 g -
Koleszterin
46 mg -
Szénhidrát
45,7 g -
Cukor
6,9 g -
Fehérje
17,4 g