Tejfölös zellerleves baconnal

2014-03-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Finom zellerleves főztem, amibe jó kis füstölt bacont vágtam és tettem bele egy kevés fehérbort is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db újzeller (zöldjével)
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 60 g szalonna (bacon)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • vegeta (ízlés szerint)
  • 1 db tyúkhús-leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 2 kanál tejföl
  • olívaolaj

1. Lépés

A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.

2. Lépés

Egy lábasban olajon a a bacon megsütöm, kiveszem félreteszem.

3. Lépés

Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.

4. Lépés

Körülbelül 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.

5. Lépés

Tálalok. A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, s szórok rá sült baconszalonnát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 529 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    511 kcal
  • Zsír

    25,1 g
  • Koleszterin

    46 mg
  • Szénhidrát

    45,7 g
  • Cukor

    6,9 g
  • Fehérje

    17,4 g