Juhtúrós göngyölt csirke
2012-05-16- Típus: Göngyölt hús receptek, Sovány húsételek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A karácsonyi, de a húsvéti asztal folyamatos résztvevője.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet csirkemell
- 4 evőkanál mustár
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 30 dkg juhtúró
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- 4 db aszalt szilva
- 1 evőkanál majoránna
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a mustárt, sót, borsot, bazsalikomot egy kis tálban. Vegyük elő az egész csirkemelleket, kicsit klopfoljuk ki mindegyiket, majd kenjük be őket a mustáros keverékkel. Hagyjuk állni 10 percig.
2. Lépés
Egy külön tálkában keverjük össze a juhtúrót, petrezselyemmel, a pirospaprikával és egy kis borssal. Vegyük elő a mustáros csirkemelleket kenjük meg a túrós keverékkel, majd mindegyikbe helyezzünk egy aszalt szilvát.
3. Lépés
Göngyölítsük fel a csirkemelleket, ha kell rögzítsük vízbe mártott fogpiszkálóval. Helyezzük egy olívaolajjal megkent tepsibe, szórjuk meg a tetejüket majoránnával és a zsemlemorzsával, majd 20-30 perc alatt süssük őket barnára.
Párolt zöldséggel tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
6 724 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
271 kcal -
Összes zsír
20,2 g -
Szénhidrát
3,6 g -
Fehérje
28,2 g