Juhtúrós göngyölt csirke

2012-05-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A karácsonyi, de a húsvéti asztal folyamatos résztvevője.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet csirkemell
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fehér bors
  • 30 dkg juhtúró
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 db aszalt szilva
  • 1 evőkanál majoránna
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a mustárt, sót, borsot, bazsalikomot egy kis tálban. Vegyük elő az egész csirkemelleket, kicsit klopfoljuk ki mindegyiket, majd kenjük be őket a mustáros keverékkel. Hagyjuk állni 10 percig.

2. Lépés

Egy külön tálkában keverjük össze a juhtúrót, petrezselyemmel, a pirospaprikával és egy kis borssal. Vegyük elő a mustáros csirkemelleket kenjük meg a túrós keverékkel, majd mindegyikbe helyezzünk egy aszalt szilvát.

3. Lépés

Göngyölítsük fel a csirkemelleket, ha kell rögzítsük vízbe mártott fogpiszkálóval. Helyezzük egy olívaolajjal megkent tepsibe, szórjuk meg a tetejüket majoránnával és a zsemlemorzsával, majd 20-30 perc alatt süssük őket barnára.

Párolt zöldséggel tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 168 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    271 kcal
  • Összes zsír

    20,2 g
  • Szénhidrát

    3,6 g
  • Fehérje

    28,2 g