Joghurtos panna cotta
2012-06-15- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A panna cotta elkészítése ránézésre nagyon bonyolultnak tűnik, pedig a jó végeredmény ismérve a megfelelő arányok és a recept szigorú betartása.
Ezeket szerezd be:
- 150 ml tej
- 200 ml tejszín (35-40% zsírtartalmú)
- 100 g cukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 3 lap zselatin
- 500 ml vaníliás joghurt
1. Lépés
Áztassuk a zselatint hideg vízbe öt percig. Melegítsük fel a tejszínt és tejet egy lábasban a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral együtt. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
2. Lépés
Keverjük hozzá a zselatint. Finom mozdulatokkal adjuk hozzá a joghurtot, majd a keveréket öntsük formázott pohárba vagy csészékbe. Hagyjuk a hűtőben, amíg teljesen megdermed, legalább 4 órán keresztül!
Tipp: Tálalhatjuk gyümölcsszósszal, vagy valamilyen befőttel vagy gyümölcsmártással.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 487 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
244 kcal -
Összes zsír
4,6g -
Szénhidrát
39,8 g -
Fehérje
9 g