Joghurtos panna cotta

2012-06-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A panna cotta elkészítése ránézésre nagyon bonyolultnak tűnik, pedig a jó végeredmény ismérve a megfelelő arányok és a recept szigorú betartása.

Ezeket szerezd be:

  • 150 ml tej
  • 200 ml tejszín (35-40% zsírtartalmú)
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 lap zselatin
  • 500 ml vaníliás joghurt

1. Lépés

Áztassuk a zselatint hideg vízbe öt percig. Melegítsük fel a tejszínt és tejet egy lábasban a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral együtt. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.

2. Lépés

Keverjük hozzá a zselatint. Finom mozdulatokkal adjuk hozzá a joghurtot, majd a keveréket öntsük formázott pohárba vagy csészékbe. Hagyjuk a hűtőben, amíg teljesen megdermed, legalább 4 órán keresztül!

 

Tipp: Tálalhatjuk gyümölcsszósszal, vagy valamilyen befőttel vagy gyümölcsmártással.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 487 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    244 kcal
  • Összes zsír

    4,6g
  • Szénhidrát

    39,8 g
  • Fehérje

    9 g