Házi tepertős pogácsa
2013-02-05- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Disznóvágáskor mindig készül a rokonoknál tepertő is, amiből nagyon finom pogácsát lehet készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 300 g liszt
- 100 g tepertő
- 80 g zsír
- 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
- 2 kanál tejföl
- 1,5 dkg élesztő
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük. A lisztbe morzsoljuk a darált tepertőt és a zsírt, majd hozzáadjuk az elkevert tejfölt.
2. Lépés
Jól össze gyúrjuk és még annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Hajtogassuk és jól dögönyözzük meg.
3. Lépés
Ezután másfél ujjnyira ki kell nyújtjuk, majd tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, a tetejüket kockásra szaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk őket. Itt még hagyjuk állni 15-20 percig, majd tojássárgával megkenjük a tetejüket és szép barnára sütjük őket.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
4 761 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
479 kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
38.6g -
Fehérje
6.3g