Házi tepertős pogácsa

2013-02-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Disznóvágáskor mindig készül a rokonoknál tepertő is, amiből nagyon finom pogácsát lehet készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g liszt
  • 100 g tepertő
  • 80 g zsír
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 2 kanál tejföl
  • 1,5 dkg élesztő

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük. A lisztbe morzsoljuk a darált tepertőt és a zsírt, majd hozzáadjuk az elkevert tejfölt.

2. Lépés

Jól össze gyúrjuk és még annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Hajtogassuk és jól dögönyözzük meg.

3. Lépés

Ezután másfél ujjnyira ki kell nyújtjuk, majd tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, a tetejüket kockásra szaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk őket. Itt még hagyjuk állni 15-20 percig, majd tojássárgával megkenjük a tetejüket és szép barnára sütjük őket.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 761 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    479 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    38.6g
  • Fehérje

    6.3g

Kommentek