Tárkonyos babfőzelék

2012-06-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:20 p

Anyukám hétvégén tárkonyos babfőzelékkel várt minket. Nem is kellet sok, elkértem a receptet. :)

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Szárazbab
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 evőkanál Liszt
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 evőkanál száraz Tárkony
  • Cukor
  • Ecet
  • 1 dl Tejföl

A babfőzelék egy kis megtervezést igényel. A babot előző éjszakán beáztatjuk hideg vízbe.

1. lépés

Az áztatott babokat hideg vízben feltesszük a tűzre. Ha a bab megpuhult, akkor sózzuk meg ízlésünknek megfelelően. A fontos az, hogy csak azután sózzátok meg, miután a bab megfőtt, mivel ha előbb sózzátok, akkor nehezebben lesz puha.

2. lépés

Világos rántást készítünk. Nyugalom, nem kell megijedni. Olajból, lisztből és szétzúzott fokhagymából (fokhagymanyomóval) elkészítjük a rántást, rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadunk egy kevés hideg vizet, simára keverjük és a babbal berántjuk, besűrítjük.

3. lépés

Innentől már sínen vagyunk. Megszórjuk tárkonnyal, ecetet és cukrot az ízlésünkhöz mérten teszünk bele. Megkavarjuk és felforraljuk. A végén pedig beletesszük a tejfölt.

Tudom hozzá ajánlani a sült kolbászt, pirított szalonnát vagy akár a kisütős húsokat.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

18 487 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel

  • Szárazbabfőzelék recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    179 kcal
  • Összes Zsír

    8,2 g
  • Koleszterin

    1 mg
  • Szénhidrát

    19,9 g
  • Cukor

    2,1 g
  • Fehérje

    6,5 g