Gundel palacsinta Henitől

2014-09-18
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

A palacsinta mindig is közkedvelt desszert, így “felturbózva” pedig igazán ínycsiklandozó :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 1 dl szódavíz
  • 6 dkg csokoládé
  • 2 dkg kakaópor
  • vaníliás cukor
  • 4 cl rum
  • 13 dkg darált dió
  • fél citrom
  • 2 dkg mazsola
  • 6 dkg cukor

1. Lépés

Palacsinta:

Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, tejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.

2. Lépés

Diókrém:

cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.

3. Lépés

Csokoládémártás:

A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.

A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 402 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    522 kcal
  • Zsír

    25.3g
  • Szénhidrát

    57g
  • Fehérje

    18.6g
  • Koleszterin

    142mg
  • Cukor

    30.1g