Gundel palacsinta Henitől
2014-09-18- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
A palacsinta mindig is közkedvelt desszert, így „felturbózva” pedig igazán ínycsiklandozó :)
Ezeket szerezd be:
- 4 db tojás
- 13 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 1 dl szódavíz
- 6 dkg csokoládé
- 2 dkg kakaópor
- vaníliás cukor
- 4 cl rum
- 13 dkg darált dió
- fél citrom
- 2 dkg mazsola
- 6 dkg cukor
1. Lépés
Palacsinta:
Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, tejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.
2. Lépés
Diókrém:
cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.
3. Lépés
Csokoládémártás:
A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.
A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 772 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
522 kcal -
Zsír
25.3g -
Szénhidrát
57g -
Fehérje
18.6g -
Koleszterin
142mg -
Cukor
30.1g