Fahéjas-diós muffin

2012-09-18
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 26 perc
  • Elkészítés: 36 perc

Mindig elcsodálkozom, hogy milyen egyszerű hozzávalókból lehet készíteni finomságokat, így van ezzel a szuper könnyű muffin recepttel is.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 3/4 csésze sima liszt
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 1,5 csésze joghurt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 1,5 teáskanál vanília-kivonat
  • 1/2 csésze apróra vágott dió

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, készítsük elő a sütőformákat és a muffin papírokat, ha kell vajazzuk ki a formákat. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a szerecsendiót, a fahéjat, és a sót egy robotgép segítségével.

2. lépés

Egy másik nagy tálban keverjük össze az olajat, a tojásfehérjét, a joghurtot és vaníliát; dolgozzuk közepes sebességen, amíg besűrűsödik. Kaparjuk le a tányér oldalát. Adjuk hozzá a lisztes keveréket a nedves masszához, majd a keverjük össze. Végül forgassuk bele a diót.

3. lépés

Öntsük a tésztát az előkészített muffinsütőkbe és süssük a középső rácson 24-26 percig, vagy tűpróbáig, amíg a tészta ruganyos lesz. Hagyjuk hűlni legalább 15 percig tálalás előtt.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 376 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    162,5 kcal
  • Zsír

    7 g
  • Szénhidrát

    23,5 g
  • Fehérje

    3 g