Fahéjas-diós muffin
2012-09-18- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 26 perc
- Elkészítés: 36 perc
Mindig elcsodálkozom, hogy milyen egyszerű hozzávalókból lehet készíteni finomságokat, így van ezzel a szuper könnyű muffin recepttel is.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 3/4 csésze sima liszt
- 3/4 csésze barna cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 1,5 csésze joghurt
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy tojásfehérje
- 1,5 teáskanál vanília-kivonat
- 1/2 csésze apróra vágott dió
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, készítsük elő a sütőformákat és a muffin papírokat, ha kell vajazzuk ki a formákat. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a szerecsendiót, a fahéjat, és a sót egy robotgép segítségével.
2. lépés
Egy másik nagy tálban keverjük össze az olajat, a tojásfehérjét, a joghurtot és vaníliát; dolgozzuk közepes sebességen, amíg besűrűsödik. Kaparjuk le a tányér oldalát. Adjuk hozzá a lisztes keveréket a nedves masszához, majd a keverjük össze. Végül forgassuk bele a diót.
3. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített muffinsütőkbe és süssük a középső rácson 24-26 percig, vagy tűpróbáig, amíg a tészta ruganyos lesz. Hagyjuk hűlni legalább 15 percig tálalás előtt.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
3 376 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
162,5 kcal -
Zsír
7 g -
Szénhidrát
23,5 g -
Fehérje
3 g