Gesztenyés szelet

2015-01-21
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Karácsonyra mindig sütök valami finom gesztenyés süteményt is. Ez a gesztenyés szelet pedig nagyon finom, és jó habos.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói:
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk mézes-fűszerkeverék
  • Krém hozzávalói:
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pár kanál savanykás lekvár
  • Tetejére:
  • 15-20 dkg rumos gesztenyemassza
  • olvasztott csokoládé

1. Lépés

A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!).

2. Lépés

Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatni a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadni a forró vizet. Még pár percig így keverni tovább.

3. Lépés

A lisztet összekeverni a sütőporral, és a masszához szitálni, majd rákanalazni a darált diót és a mézes-fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatni.

4. Lépés

Egy gáztepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani.

5. Lépés

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütni (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem).

6. Lépés

A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzni a tésztáról, majd rácsra tenni és teljesen kihűteni. A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral.

7. Lépés

A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni (habtejszínhez, habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab).

8. Lépés

A teljesen kihűlt piskótát két egyenlő részre elvágni, majd az egyik lapot megkenni savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezni a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenni a mascarponés-habos krémet.

9. Lépés

A krém tetejére ráreszelni a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatni
(én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére).

10. Lépés

Egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeletelni.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    426 kcal
  • Zsír

    12.8g
  • Szénhidrát

    70g
  • Fehérje

    9.5g
  • Koleszterin

    117mg
  • Cukor

    35.9g