Húsos-medvehagymás ravioli sajtszósszal
2014-06-03- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Imádom az olasz tésztákat, ezért most húsos-medvehagymás raviolit főztem és finom fehérboros sajtszósszal tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 250 g ravioli (sertéshússal töltött)
- vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 6 levél medvehagyma
- 2 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- 1 evőkanál kapribogyó
- 100 g sajt
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A raviolit felteszem főni.
2. Lépés
A fokhagymát, medvehagymát és petrezselymet aprítom, az újhagyma szárát karikára vágom. A sajtot megreszelem.
3. Lépés
Egy serpenyőben vajon fokhagymát és egy kevés lisztet kicsit megpirítok.
4. Lépés
Felengedem tejjel és tejszínnel, fűszerezem, öntök hozzá bort.
5. Lépés
Beleteszem medvehagymát, petrezselymet, kapribogyót.
6. Lépés
A tűzről levéve hozzákeverem a sajt felét.
7. Lépés
A tésztát leszűröm, s egy adagot tányérra szedek, locsolok rá a szószból, szórok rá sajtot, s díszítem medvehagymával.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
2 343 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
556 kcal -
Zsír
28,8 g -
Koleszterin
93 mg -
Szénhidrát
44 g -
Cukor
10.2 g -
Fehérje
17,8 g