Húsos-medvehagymás ravioli sajtszósszal

2014-06-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Imádom az olasz tésztákat, ezért most húsos-medvehagymás raviolit főztem és finom fehérboros sajtszósszal tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g ravioli (sertéshússal töltött)
  • vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 levél medvehagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 100 g sajt
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A raviolit felteszem főni.

2. Lépés

A fokhagymát, medvehagymát és petrezselymet aprítom, az újhagyma szárát karikára vágom. A sajtot megreszelem.

3. Lépés

Egy serpenyőben vajon fokhagymát és egy kevés lisztet kicsit megpirítok.

4. Lépés

Felengedem tejjel és tejszínnel, fűszerezem, öntök hozzá bort.

5. Lépés

Beleteszem medvehagymát, petrezselymet, kapribogyót.

6. Lépés

A tűzről levéve hozzákeverem a sajt felét.

7. Lépés

A tésztát leszűröm, s egy adagot tányérra szedek, locsolok rá a szószból, szórok rá sajtot, s díszítem medvehagymával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 480 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsos ravioli medvehagymás paradicsomszósszal

  • Házi spenótos ravioli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    556 kcal
  • Zsír

    28,8 g
  • Koleszterin

    93 mg
  • Szénhidrát

    44 g
  • Cukor

    10.2 g
  • Fehérje

    17,8 g