Spárga krémleves

2012-07-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Tudom, hogy nyáron nem annyira kedveljük a meleg leveseket, pedig gondolnunk kell a folyadékbevitelünkre, ezt pedig nem csak sok dinnyével, de levessel is lehet pótolni.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csokor spárga
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 6 csésze zsírmentes csirke húsleves
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és friss bors ízlés szerint

1. Lépés

Egy nagy fazékban alacsony lángon olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a pirított hagymát és pirítsuk kb. 2-3 percig. A sprága kemény részeit vágjuk le, majd szeleteljük fel 1 cm-es darabokra.

2. Lépés

Öntsük fel a hagymát a csirkehúslevessel, tegyük bele a spárgát fűszerezzük sóval és borssal. Fedjük le és főzzük 20-25 percig, vagy amíg spárga nagyon puha lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt és egy kézi robotgéppel pürésítsük simára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 304 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    65,4 kcal
  • Zsír

    2,7 g
  • Szénhidrát

    8,8 g
  • Fehérje

    4 g