Spárga krémleves
2012-07-26- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Tudom, hogy nyáron nem annyira kedveljük a meleg leveseket, pedig gondolnunk kell a folyadékbevitelünkre, ezt pedig nem csak sok dinnyével, de levessel is lehet pótolni.
Ezeket szerezd be:
- 2 csokor spárga
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 6 csésze zsírmentes csirke húsleves
- 2 evőkanál tejföl
- só és friss bors ízlés szerint
1. Lépés
Egy nagy fazékban alacsony lángon olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a pirított hagymát és pirítsuk kb. 2-3 percig. A sprága kemény részeit vágjuk le, majd szeleteljük fel 1 cm-es darabokra.
2. Lépés
Öntsük fel a hagymát a csirkehúslevessel, tegyük bele a spárgát fűszerezzük sóval és borssal. Fedjük le és főzzük 20-25 percig, vagy amíg spárga nagyon puha lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt és egy kézi robotgéppel pürésítsük simára.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 304 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
65,4 kcal -
Zsír
2,7 g -
Szénhidrát
8,8 g -
Fehérje
4 g