Hideg őszibarack leves

2012-09-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Még az utolsó hajrában készítsünk egy finom őszibarack levest, hiszen imádjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • 6-8 nagy őszibarack
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja

1. lépés

A hozzávalókat (a liszt és a joghurt kivételével) egy lábasba tesszük majd felengedjük annyi vízzel, hogy pont ellepje a güymölcsöket. Forraljuk fel.

2. lépés

A joghurtban elkeverjük a lisztet, majd mikor enyhén forr a leves, hozzáadjuk és újból forraljuk. Akkor kész is.Várjuk meg míg kihűl majd utána tegyük hűtőbe és legalább hűtsük 4 órát.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

2 656 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    180 kcal
  • Zsír

    0,7 g
  • Szénhidrát

    37,9 g
  • Fehérje

    5,8 g