Vörösboros baconös krumplis tészta csalamádéval
2013-09-13- Típus: Krumplis tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Hátha valaki még nem ismeri ezt az ételt (grenadirmars=krumplis kocka). Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál, vagy az üzemi étkezdékben. No nem az én verziómmal!
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg darabolt bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db cseresznye- paprika
- 1 db paradicsom
- 4 db nagyobb újkrumpli
- 1 dl vörösbor
- olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1/2 zacskó (25 dkg) kockatészta
- csalamádé
1. lépés
A krumplit megpucolom, kis kockára vágom, a hagymákat aprítom, a többit apróra vágom.
Egy mély serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinsztelem. Sózom, s bőségesen megszórom borssal és pirospaprikával, öntök rá egy kevés vizet, épphogy ellepje.
2. lépés
Főzöm, időnként megkeverem. A vége felé hozzáöntöm a bort. Közben megfőztem a tésztát. Leszűröm, a krumplihoz keverem
Tálaláskor szedek a tányérra a krumplis tésztából, megint megborsozom, teszek rá egy fél cseresznyepaprikát, s pakolok hozzá csalamádét.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 795 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
714 kcal -
Zsír
20.9g -
Szénhidrát
98.6g -
Fehérje
27.5g