Vörösboros baconös krumplis tészta csalamádéval

2013-09-13
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Hátha valaki még nem ismeri ezt az ételt (grenadirmars=krumplis kocka). Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál, vagy az üzemi étkezdékben. No nem az én verziómmal!

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg darabolt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db cseresznye- paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db nagyobb újkrumpli
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1/2 zacskó (25 dkg) kockatészta
  • csalamádé

1. lépés

A krumplit megpucolom, kis kockára vágom, a hagymákat aprítom, a többit apróra vágom.
Egy mély serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinsztelem. Sózom, s bőségesen megszórom borssal és pirospaprikával, öntök rá egy kevés vizet, épphogy ellepje.

2. lépés

Főzöm, időnként megkeverem. A vége felé hozzáöntöm a bort. Közben megfőztem a tésztát. Leszűröm, a krumplihoz keverem

Tálaláskor szedek a tányérra a krumplis tésztából, megint megborsozom, teszek rá egy fél cseresznyepaprikát, s pakolok hozzá csalamádét.

 

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

889 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű krumplis tészta

  • Alföldi lebbencs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    714 kcal
  • Zsír

    20.9g
  • Szénhidrát

    98.6g
  • Fehérje

    27.5g