Hideg málnaszuflé

2013-03-10
Hideg málnaszuflé
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az édesség elkészítése alig 30 perc, bár annál finomabb. A legjobb, hogy még sütni sem kell és tényleg pillanatok alatt elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g málna
  • 250 g porcukor
  • 250 ml tejszín
  • citromlé

1. lépés

A málnát mossuk át és válogassuk ki a zúzottabb, csúnyább szemeket. A díszítéshez tegyünk félre 20 szem málnát, a többit pedig egy botmixer segítségével törjük össze. Hozzáadjuk a porcukrot és egy kis citromlevet, majd még egyszer dolgozzuk át.

2. lépés

Egy másik tálban verjük kemény habbá a tejszínt. A málnás keveréket fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a habhoz, a habot lehetőleg ne törjük össze, ezért lassan dolgozzunk. Vegyünk elő szuflé formákat, vagy pudingos formákat (ami hőálló és bírja a hideget) és töltsük bele a krémet, majd tegyük a tálakat mélyhűtőbe.

Tálaláskor díszítsük a tetejüket egész málnával. Ha mindenképpen sütni is szeretnénk vagy van időnk, akkor 180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt meg is süthetjük a habot.

 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,207 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

    Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás szuflé

    Málnás-rebarbarás felfújt

  • fonyás-rebarbarás felfújt

    Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

    Citromfelfújt recept

  • Hideg citrom felfújt

    Hideg citrom felfújt