Datolyás felfújt

2013-10-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:35 p

A következő finomság az ínyenceknek ajánlott. Nagyon finom, ragadós és mutatós édesség.

Ezeket szerezd be:

  • 175g kimagozott aszalt datolya
  • 150ml juharszirup
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 nagy tojás
  • 85g liszt
  • porcukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyük a datolyákat és 175ml vizet egy  lábasba és főzzük 5 percig. Tegyük át ezután egy turmixgépbe, adjunk hozzá 6 evőkanál juharszirupot és a vanília kivonatot, aztán simára keverjük.

2. lépés

Helyezzük át egy tálba a datolyás keveréket, és keverjük össze a tojássárgájával, majd a liszttel. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatos mozdulatokkal hajtsuk bele a datolyás keverékhez.

3. lépés

Tegyünk 1 evőkanál juharszirupot mindegyik 200ml-s felfújt formába, majd kanalazzuk bele a keveréket. Vegyünk elő egy magas falú tepsit, töltsünk bele egy ujjnyi vizet, majd állítsuk bele a felfújt formákat. Süssük 1 órán át, tűpróbával ellenőrizzük.

4. lépés

Tálaláskor egy késsel lazítsuk meg a felfújtat, majd borítsuk rá egy tányérra. Szórjuk le porcukorral és még egy kis extra juharsziruppal csöpögtessük le.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,554 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnás-rebarbarás felfújt

  • Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

  • Hideg citrom felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    339 kcal
  • Zsir

    4g
  • Szénhidrát

    73g
  • Fehérje

    7g