Hideg citrom felfújt

2012-09-02
Hideg citrom felfújt
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 7 perc
  • Elkészítés: 27 perc

Egy könnyen elkészíthető, mégis elegáns felfújt a vendégek legnagyobb örömére. Adj neki egy kis csavart és citrom helyett készítsük lime-mal, már is egy másik desszertet kapunk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1/4 csésze sótlan vaj, felkockázva
  • 4 csésze (1 l) vanília fagylalt
  • porcukor

1. Lépés

Egy fazékban habverővel keverjük fel a tojást, a cukrot, a citrom héját és levét. Főzzük keverés közben alacsony lángon, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a vajat (kockánként) és alaposan keverjük össze, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Lágyításuk fel a fagylaltot egy botmixer segítségével, adjuk hozzá a citromos keverékhez. Öntsük az előkészített formákba (ne üveg legyen!) és fagyasszuk 2 órán át.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,100 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

    Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás szuflé

    Málnás-rebarbarás felfújt

  • fonyás-rebarbarás felfújt

    Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

    Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

    Hideg málnaszuflé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Fehérje

    8 g
  • Szénhidrát

    51 g
  • Zsír

    21 g