Diós angyalszem

2014-06-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő villámgyors apró sütemény receptjét még a Nagyimtól lestem el. Kiváló vendégváró ropogtatnivaló!

Ezeket szerezd be:

  • 28 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 1 tojás a kenéshez
  • barna cukor
  • lekvár

1. Lépés

A vajat, a tojássárgáját jól elkeverjük, majd hozzászórjuk a vaníliás cukrot. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és az apróra tört diót.

2. Lépés

A tésztát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, majd a golyókat rátesszük. Nagyjából kilapítjuk, a közepükbe mélyedést nyomunk.

3. Lépés

Lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, majd 180°C-os sütőben gyorsan megsütjük. Kivesszük és rácson hűlni hagyjuk. A lyukakat feltöltjük lekvárral és már szolgálható is!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    747 kcal
  • Zsír

    47g
  • Szénhidrát

    74.3g
  • Fehérje

    10.3g
  • Koleszterin

    267mg
  • Cukor

    33.1g