Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

2013-12-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Emberek, disznóvágás volt! Fehérboros hurkát és kolbászt készítettem káposztaágyon, amit céklával és krumplival együtt sütöttem. Egy probléma volt ezzel, gyorsan elfogyott…

Ezeket szerezd be:

  • 1 db véres hurka
  • 1 db májas hurka
  • 1 db kolbász
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 2 db cékla
  • 4 db krumpli
  • libazsír
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • fehérbor (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplikat előfőzöm.

2. Lépés

Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel.

3. Lépés

Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát, bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.

4. Lépés

Megpucolom a krumplikat, felvágom, s a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok.

5. Lépés

A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 °C fokra melegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm.

6. Lépés

Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom. Grill fokozaton 200 °C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, s öntök rá fehérbort.

7. Lépés

Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot. Fehérborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

811 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1055 kcal
  • Zsír

    54,5 g
  • Koleszterin

    163 mg
  • Szénhidrát

    88,2 g
  • Cukor

    14,2 g
  • Fehérje

    44 g