Kétmagvas pogácsa
2016-01-19- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Vendégváráshoz, vasárnapi ebéd mellé kiváló kísérő. Bármilyen magvakkal variálhatjuk.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a tésztához:
- 40 deka liszt
- 15 deka zsír
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 deci tejföl
- 1csg instant élesztő
- 1 egész tojás
- 5 deka reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tej
- 1 nagy kanál só
- A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- A tetejére:
- napraforgómag
- szezámmag
1. lépés
A tészta hozzávalóit a sajt és magok kivételével, valamint 1 tojás kivételével összedolgozom. A tésztát összegyúrás után fél óráig pihentetem.
2. lépés
A félóra elteltével téglalapura kinyújtom, a tetejét tojással megkenem és a reszelt sajtot rászórom. Az egészet feltekerem, mint a roládokat. Tekerés után háromszor összehajtom és nyújtófával kicsit lapítok rajta.
3. lépés
Fél óráig ismét pihentetem. Ezután a tésztát kinyújtom tetszés szerinti nagyságúra. Formákkal kiszúrom, tojással lekenem és magvakkal meghintem a tetejét.
180 fokon szép pirosra megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 691 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
709 kcal -
Zsír
46.4g -
Koleszterin
132mg -
Szénhidrát
57.6g -
Cukor
0.8g -
Fehérje
16.2g