Kétmagvas pogácsa

2016-01-19
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Vendégváráshoz, vasárnapi ebéd mellé kiváló kísérő. Bármilyen magvakkal variálhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 40 deka liszt
  • 15 deka zsír
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 deci tejföl
  • 1csg instant élesztő
  • 1 egész tojás
  • 5 deka reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 1 nagy kanál só
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • A tetejére:
  • napraforgómag
  • szezámmag

1. lépés

A tészta hozzávalóit a sajt és magok kivételével, valamint 1 tojás kivételével összedolgozom. A tésztát összegyúrás után fél óráig pihentetem.

2. lépés

A félóra elteltével téglalapura kinyújtom, a tetejét tojással megkenem és a reszelt sajtot rászórom. Az egészet feltekerem, mint a roládokat. Tekerés után háromszor összehajtom és nyújtófával kicsit lapítok rajta.

3. lépés

Fél óráig ismét pihentetem. Ezután a tésztát kinyújtom tetszés szerinti nagyságúra. Formákkal kiszúrom, tojással lekenem és magvakkal meghintem a tetejét.
180 fokon szép pirosra megsütöm.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 990 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

  • Bögrés vajas pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    709 kcal
  • Zsír

    46.4g
  • Koleszterin

    132mg
  • Szénhidrát

    57.6g
  • Cukor

    0.8g
  • Fehérje

    16.2g