Hawaii húsgolyók

2012-06-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Itt a nyár, itt az ananász és a citrusfélék ideje. Gyorsan készítsünk belőlük valami finomat.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 100 ml zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • étolaj a sütéshez
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2-3 karika ananász
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 100 ml ecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • só, bors, chili

1. Lépés

Keverjük össze a marhahúst, a hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, és egy kis sót, borsot a chilivel. Alakítsunk kis húsgombócokat és helyezzük egy sima felületre. Hűtsük le kb. 15 percig, így jobban megtartják az alakjukat.

2. Lépés

Keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a cukrot és a kukoricakeményítőt, majd tegyük félre. Forgassuk meg a húsgombócokat a lisztben majd kis olajon kezdjük el megpirítani őket. Nem kell teljesen, csak hogy szépen barnuljanak. Tegyük félre őket.

3. Lépés

Maradék olajon megpirítjuk a szeletekre vágott kaliforniai paprikát körülbelül egy percig. Adjuk hozzá az ananászt, és egy percig pirítsuk. Öntsük hozzá a szószt keveréket és végül a húsgombócokat. Keverjük és főzzük közepes lángon, amíg a szósz egybe áll, és a húsgombócok rendesen megsülnek.

 

Tipp: Sózzuk, és szórjuk meg egy kis chilivel. Tálaljuk főtt rizzsel vagy citromos rizzsel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 570 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    421 kcal
  • Összes zsír

    11,1 g
  • Szénhidrát

    34,2 g
  • Fehérje

    43,9 g