Hawaii húsgolyók
2012-06-28- Típus: Húsgombóc receptek
- Nemzetiség: Hawaii
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Itt a nyár, itt az ananász és a citrusfélék ideje. Gyorsan készítsünk belőlük valami finomat.
Ezeket szerezd be:
- 500 g darált marhahús
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 100 ml zsemlemorzsa
- 4 evőkanál liszt
- étolaj a sütéshez
- 2 kaliforniai paprika
- 2-3 karika ananász
- 2 evőkanál szójaszósz
- 100 ml ecet
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- só, bors, chili
1. Lépés
Keverjük össze a marhahúst, a hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, és egy kis sót, borsot a chilivel. Alakítsunk kis húsgombócokat és helyezzük egy sima felületre. Hűtsük le kb. 15 percig, így jobban megtartják az alakjukat.
2. Lépés
Keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a cukrot és a kukoricakeményítőt, majd tegyük félre. Forgassuk meg a húsgombócokat a lisztben majd kis olajon kezdjük el megpirítani őket. Nem kell teljesen, csak hogy szépen barnuljanak. Tegyük félre őket.
3. Lépés
Maradék olajon megpirítjuk a szeletekre vágott kaliforniai paprikát körülbelül egy percig. Adjuk hozzá az ananászt, és egy percig pirítsuk. Öntsük hozzá a szószt keveréket és végül a húsgombócokat. Keverjük és főzzük közepes lángon, amíg a szósz egybe áll, és a húsgombócok rendesen megsülnek.
Tipp: Sózzuk, és szórjuk meg egy kis chilivel. Tálaljuk főtt rizzsel vagy citromos rizzsel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 570 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
421 kcal -
Összes zsír
11,1 g -
Szénhidrát
34,2 g -
Fehérje
43,9 g