Gyors sajtos makaróni recept
2012-04-02- Típus: Sajtos tészták, Szénhidrát nap
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Néhány hónappal ezelőtt történt, hogy nem volt más a spejzba, csak makaróni tészta és sajt. Sajnos darált húsom nem volt, ami a rendes spagettihez kellene, de sonka viszont igen. Gondoltam összeütök egy improvizált receptet. Íme:
Ezeket szerezd be:
- 2 liter víz
- 1 evőkanál só
- 4-6 adag főtt makaróni
- 2 evőkanál vaj
- cheddar vagy trappista sajt
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál liszt
- 2 dl tej
- 1/2 teáskanál citromlé
- 25 dkg sonka
Elkészítés:
1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a reszelt sajt felét, kicsit kavarjuk meg.
2. Forraljunk fel 2 liter vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót és főzzük ki a tésztát. Főzzük, míg megpuhulnak, de még enyhén kemények maradnak.
3. Miközben a makaróni fő, elkészítjük a mártást. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Habverővel keverjük el benne a lisztet. Lassan csöpögtessük bele a tejet, keverjük, míg a szósz sima nem lesz. Lassan adjuk hozzá a reszelt sajtot. Keverjük hozzá a citromlevet. Hozzáadjuk a főtt, szárított és kis szeletekre vágott sonkát és a főtt makarónit. Körülbelül 2-3 percig kavargatjuk őket, aztán tálalhatjuk is.
Oregánóval megszórva azonnal tálaljuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
11 194 megtekintés