Gyors sajtos makaróni recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Néhány hónappal ezelőtt történt, hogy nem volt más a spejzba, csak makaróni tészta és sajt. Sajnos darált húsom nem volt, ami a rendes spagettihez kellene, de sonka viszont igen. Gondoltam összeütök egy improvizált receptet. Íme:

Ezeket szerezd be:

  • 2 liter víz
  • 1 evőkanál só
  • 4-6 adag főtt makaróni
  • 2 evőkanál vaj
  • cheddar vagy trappista sajt
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 25 dkg sonka

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a reszelt sajt felét, kicsit kavarjuk meg.
2. Forraljunk fel 2 liter vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót és főzzük ki a tésztát. Főzzük, míg megpuhulnak, de még enyhén kemények maradnak.
3. Miközben a makaróni fő, elkészítjük a mártást. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Habverővel keverjük el benne a lisztet. Lassan csöpögtessük bele a tejet, keverjük, míg a szósz sima nem lesz. Lassan adjuk hozzá a reszelt sajtot. Keverjük hozzá a citromlevet. Hozzáadjuk a főtt, szárított és kis szeletekre vágott sonkát és a főtt makarónit. Körülbelül 2-3 percig kavargatjuk őket, aztán tálalhatjuk is.

Oregánóval megszórva azonnal tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

11 194 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Medvehagymás sajtos spagetti

Kommentek