Szőlősaláta recept

2013-01-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha megyünk a nagyihoz ősz felé, akkor nincs olyan alkalom, hogy ne kapnánk tőle finom szőlőt. Abból jó kis gyümölcsös salit állítok össze, ami nagyon sikeres a család körében.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Szőlő
  • 15 dkg Mazsola
  • Fél Citrom leve és reszelt héja
  • 2 evőkanál Mandula
  • Néhány Citromfűlevél

1. lépés

A szőlőt elsőnek is mossuk meg, szemezzük le, majd az egyharmadát nyomkodjuk össze egy szűrő felett. A leve kell, a héja már nem.

2. lépés

A pepecselős része most következik. A többi szőlőszemet egyesével félbevágjuk (a nagyon ráérősők a magot is kikaparhatják).

3. lépés

A citrom levét és a reszelt héját a szőlőnek a levével és még körülbelül 5 evőkanál vízzel jól összekeverjük, majd a mazsolát és a félbevágott szőlőszemeket is belekeverjük. Minimum 2 órára betesszük a hűtőbe érlelni és a találásnál aranyszínűre pirított mandulával és citromfűlevélkékkel díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 970 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    401 kcal
  • Összes Zsír

    4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    97,8 g
  • Cukor

    77,8 g
  • Fehérje

    5 g