Áfonyás álom recept

2012-06-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Íme egy megunhatatlan áfonyás kedvenc. Nem csak az amerikaiak készítik. Ha van friss gyümölcsünk, akkor bármivel helyettesíthetjük az áfonyát.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 30 dkg áfonya
  • 3 dl tej
  • 1 csésze búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor

1. Lépés

Olvasszuk fel vajat egy lábasban, adjuk hozzá a barna cukrot, és jól keverjük össze. Öntsük hozzá a megmosott vagy az aszalt áfonyát. Szószosítjuk a masszát egy kicsit, majd vegyük le a tűzről.

2. Lépés

Vegyünk elő egy tetszőleges sütőformát (lehet kuglóf forma is) és vajazzuk ki jól vastagon, majd kanalazzuk bele az áfonyás masszát. Ugyanabban a lábasban kezdjük el a tejet és a búzadarát, majd a lisztet, a cukrot, a citromlevet simára keverni. Melegítsük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát.

3. Lépés

A legvégén keverjük a tésztához a tojásokat és a sütőport, keverjük meg jól, majd töltsük a forma tetejére. 180˘C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk 5 percet hűlni.

 

Tipp: Óvatosan rázzuk ki a süteményt és borítsuk egy tányérra. Tálaljuk tejszínhabbal vagy fagylalttal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1,564 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    319,6 kcal
  • Összes Zsír

    7,8 g
  • Szénhidrát

    59,8 g
  • Fehérje

    2,9 g