Áfonyás álom recept
2012-06-05- Típus: Gyümölcstorta, Kuglóf
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Íme egy megunhatatlan áfonyás kedvenc. Nem csak az amerikaiak készítik. Ha van friss gyümölcsünk, akkor bármivel helyettesíthetjük az áfonyát.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál vaj
- 1/3 csésze barna cukor
- 30 dkg áfonya
- 3 dl tej
- 1 csésze búzadara
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
1. Lépés
Olvasszuk fel vajat egy lábasban, adjuk hozzá a barna cukrot, és jól keverjük össze. Öntsük hozzá a megmosott vagy az aszalt áfonyát. Szószosítjuk a masszát egy kicsit, majd vegyük le a tűzről.
2. Lépés
Vegyünk elő egy tetszőleges sütőformát (lehet kuglóf forma is) és vajazzuk ki jól vastagon, majd kanalazzuk bele az áfonyás masszát. Ugyanabban a lábasban kezdjük el a tejet és a búzadarát, majd a lisztet, a cukrot, a citromlevet simára keverni. Melegítsük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát.
3. Lépés
A legvégén keverjük a tésztához a tojásokat és a sütőport, keverjük meg jól, majd töltsük a forma tetejére. 180˘C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk 5 percet hűlni.
Tipp: Óvatosan rázzuk ki a süteményt és borítsuk egy tányérra. Tálaljuk tejszínhabbal vagy fagylalttal.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
3 357 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
319,6 kcal -
Összes Zsír
7,8 g -
Szénhidrát
59,8 g -
Fehérje
2,9 g