Halászlé tésztával és csípős paprikával

2014-12-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db ponty patkó
  • 2 dl halászlé sűrítmény
  • 70 g paradicsompüré
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-6 db chilipaprika
  • erős pista (ízlés szerint)
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 5 dkg tészta (metélt)
  • 1 dl tejföl

1. Lépés

A halat besózom, s beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chilipaprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.

3. Lépés

Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat.

4. Lépés

Amikor megfőtt, tálalom, teszek rá tejfölt és egy chilipaprikát.

TIPP: Friss, ropogós fehér kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 160 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Halászlé pontyból és harcsából

  • Gyors halászlé tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    570 kcal
  • Zsír

    25,5 g
  • Koleszterin

    204 mg
  • Szénhidrát

    31,8 g
  • Cukor

    9,1 g
  • Fehérje

    50,2 g