Halászlé tésztával és csípős paprikával
2014-12-01- Típus: Halászlé receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.
Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.
Ezeket szerezd be:
- 4 db ponty patkó
- 2 dl halászlé sűrítmény
- 70 g paradicsompüré
- 1 db vöröshagyma
- 4-6 db chilipaprika
- erős pista (ízlés szerint)
- olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 5 dkg tészta (metélt)
- 1 dl tejföl
1. Lépés
A halat besózom, s beteszem a hűtőbe.
2. Lépés
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chilipaprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.
3. Lépés
Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat.
4. Lépés
Amikor megfőtt, tálalom, teszek rá tejfölt és egy chilipaprikát.
TIPP: Friss, ropogós fehér kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 160 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
570 kcal -
Zsír
25,5 g -
Koleszterin
204 mg -
Szénhidrát
31,8 g -
Cukor
9,1 g -
Fehérje
50,2 g