Gyors halászlé tésztával
2014-05-09- Típus: Halászlé receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Bajai utánzat, ezért remélem, hogy a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. :)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg ponty (4 db ponty patkó)
- 200 g halászlé sűrítmény
- 70 g sűrített paradicsom
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 4 db chilipaprika
- olaj
- 5 dkg tészta (cérnametélt)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
1. Lépés
A halat besózom, kockára vágom, s beteszem a hűtőbe.
2. Lépés
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem.
3. Lépés
Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chilipaprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.
4. Lépés
Amikor felforrt, beleteszem a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntök bele vörösbort.
5. Lépés
Amikor megfőtt, tálalom.
6. Lépés
A tányérba merek a halléből, ügyelek rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne, teszek rá tejfölt és egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 163 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
493 kcal -
Zsír
18,5 g -
Koleszterin
171 mg -
Szénhidrát
30,3 g -
Cukor
7,7 g -
Fehérje
49,3 g