Gyors halászlé tésztával

2014-05-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Bajai utánzat, ezért remélem, hogy a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg ponty (4 db ponty patkó)
  • 200 g halászlé sűrítmény
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 4 db chilipaprika
  • olaj
  • 5 dkg tészta (cérnametélt)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál tejföl

1. Lépés

A halat besózom, kockára vágom, s beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem.

3. Lépés

Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chilipaprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.

4. Lépés

Amikor felforrt, beleteszem a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntök bele vörösbort.

5. Lépés

Amikor megfőtt, tálalom.

6. Lépés

A tányérba merek a halléből, ügyelek rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne, teszek rá tejfölt és egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 163 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Halászlé pontyból és harcsából

  • Halászlé tésztával és csípős paprikával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    493 kcal
  • Zsír

    18,5 g
  • Koleszterin

    171 mg
  • Szénhidrát

    30,3 g
  • Cukor

    7,7 g
  • Fehérje

    49,3 g